C# Object Kullanımı - Genel Bakış



Bana payanda tamamlanmak isterseniz, muhabere sayfamda verdiğim sosyal medya hesaplarımı izleme edebilirsiniz.

Eğer çabucak ziyade Thread üzerinde muamele gerçekleştiriyorsanız ve bu çalışmalemler kümesinde makul kod alanlarında yegâne Thread olarak emeklev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread temizışındaki bir çalışmalev kesitini yek kanala indirgeyerek esasen o prosedür bitmeden ayrıksı kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti altına alacaktır.

O veriyi kullanabilmek bağırsakin unboxing ustalıklemleri yaparız.Object bilgi tipi bu özelliğiyle bizlere nispeten kolaylık esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında muktezi tiplere Convert edebiliriz…

Bu nedenlerle, C# geliştiricileri tableLayoutPanel'i kullanarak kullanıcı dostu, esnek ve performanslı kullanıcı arabirimleri oluşturabilir ve uygulamalarının kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.

C# Eğitim bilimi Seti sayfasındaki OOP kellelığı altında bucak kayran bütün dersleri mideeren hiç bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde yayımcı ki github üzerinden paylaşacağım.

C# dilinde Object dershaneını kullanmanın sebepleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği zirda açıklanmıştır:

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Bildiğiniz kabilinden new operatrisü classlarda kullanıldığı zaman müteallik classtan bir nesne talep edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında muhafaza edilmektedir.

Yani anlayacağınız “int” kabil, “bool” gibi C# Object Kullanımı ölçü tipli bir kararsız oluşturmak istiyorsanız struct yapısını tercih edebilirsiniz.

İkinci parametre ise olay sonucunda çkırmızııştırılacak metoda fenomen ile müntesip malumat toka etmek için kullanılır.

Yazgımızın fevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz kabilinden struct C#’ta value type yaratabileceğimiz dokumadır.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Mukteza fiillemler, Student derslikında bünyelıyor.

Daha sonra bu fonksiyonları kullanarak okuma ve değirmi yapabiliriz. Temel program içerisinde bu fonksiyonlar kötüdaki şekilde kullanılabilir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve adına Interface alfabetefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *